In het nieuws

Media berichten over de Schaatsbaan Lievelde


Schaatsbaan Lievelde in trek

De Gelderlander - zaterdag 19 januari 2013

LIEVELDE - Met man en macht heeft de familie Reinders gewerkt om hun ijsbaan aan de Bellenbroeksdijk in Lievelde zaterdag te kunnen openen.
Kijk hier De Gelderlander voor het artikel.Schoolwedstrijden op de schaats

De Gelderlander - woensdag 27 januari 2010

Door Theo Kock

De Antonius-basisschool uit Lievelde hield woensdag schaatswedstrijden op de particuliere schaatsbaan van familie Reinders aan de Bellenbroeksdijk. Die ging weer open nadat op dit ondergelopen weiland dinsdagavond met succes een nieuwe ijslaag was aangebracht. Zo'n honderd schoolkinderen uit de groepen vier tot en met acht reden in drie leeftijdsklassen hun wedstrijden. De meeste deelnemers hadden eerder deze winter al kunnen oefenen bij Reinders. Zo lang het nog blijft vriezen is de baan dagelijks open.
Kijk hier De Gelderlander voor het artikel.Alles van Oostgelre

Allesvanoostgelre.nl - woensdag 27 januari 2010

Door Marcel Somsen

AllesVanOostGelre.nl heeft diverse foto`s genomen.
Kijk hier allesvanoostgelre.nl voor de diaserie.Ruilen en schaatsen

Ophetland.tv - woensdag 13 januari 2010

Door Laura Lenderink

Al 64 jaar kan er op de ijsbaan van de familie Reinders in Lievelde geschaatst worden.
Naast de ijsbaan heeft ijsmeester Willy Reinders een schaatsshop met nieuwe en gebruikte schaatsen, waar je kan omruilen. Ook is er de mogelijkheid om ze te laten slijpen.
Kijk hier ophetland.tv voor de uitzending.IJsbaan Reinders ‘neet te verrassen’

De Gelderlander - zaterdag 7 januari 2006

Door Domien Besselink

weerprofeten zeggen hem niets. „Op verhalen van olde leu doo ik niks uut“, zegt Willy Reinders, de 62 - jarige ‘ijsmeester’ van de familiebaan. „Wi’j bunt er elke dag klaor veur. Wi’j bunt neet te verrassen.“.

Op een deel van de dit jaar 60-jarige ijsbaan in Lievelde ligt een dun laagje ijs. Het wachten is op een vorstperiode waarbij het ook overdag onder nul blijft. „Op 30 december hebben de klein- en buurtkinderen hier geschaatst. Ze hebben geweldig genoten“, vertelt de Lieveldse schaatsliefhebber, die ‘zijn’ ijsbaan steeds aan het innoveren is. „We hebben nu nieuwe verlichting, met gasontladingslampen, dat is weer het allernieuwste. Eerder hadden we bouwlampen van 1000 watt, nu 600 met licht voor 1800. En we hebben nieuwe knikmasten; je draait onderin een boutje los en kantelt de lamp zó naar beneden, zodat je er binnen een minuut een nieuwe in kunt doen. Die hebben we gekocht, want een zoon van mij bleek hoogtevrees te hebben toen hij in de oude mast moest klimmen. Wist ik niet.“ De familie Reinders heeft het perfect voor elkaar. Er kunnen in de verwarmde schuur schaatsen geruild, gekocht en professioneel geslepen worden. Er is een aparte ijsvloer voor ijshockey, een warme chocomel-hoek, extra toiletruimte, een EHBO-post en een website (http://www.ijsbaanlievelde.nl) en er zijn 450 zitplaatsen langs de baan. Het is een hobby met een professioneel karakter. Eén ding heeft de familie Reinders niet in de hand: vorst. Ooit overwogen om te turnen tot een particuliere kunstijsbaan? „Dat is niet te doen. Bij de oude ijsbaan in Deventer moest de gemeente toen al 600.000 gulden per jaar bijbetalen.“


Voor schaatsplezier in de winter kom je naar de IJsbaan Lievelde!